Пет паяка  започват да разчистват от днес неправилно паркираните коли

...
Пет паяка  започват да разчистват от днес неправилно паркираните коли
Коментари Харесай

Екопаяци разчистват булевардите

Пет паяка  започват да разчистват от през днешния ден погрешно паркираните коли на булевардите.   Досега страховитите машини бяха три, само че със средства от общинския бюджет  са закупени още две и през вчерашния ден те бяха демонстрирани пред публицисти от  зам.-кмета Златин Велев и шефа на Общинското дружество " Паркиране и репатриране " Ненко Калакунов. Новите паяци костват  450 000  лв., които ще се изплащат на лизинг в продължение на две години.  Машините са с екологичен клас евро 6, с цел да не замърсяват въздуха, и са задоволително мощни, с цел да подвигат и джипове, в случай че са в нарушаване.   

През зимните месеци паяците ще подвигат погрешно паркираните коли  от 8 часа сутринта до 18 часа вечерта,  а през лятото - до 21 часа, до момента в който е ярко, с цел да може целият развой да се документира със фотоси.  След като работното им време свърши,  екипите  на Общинска полиция и " Общинска защита " потеглят на инспекции и ще постановат санкции на нарушителите,  предизвести  Златин Велев.  Фишовете са сред 20 и 50 лв., само че  най-често недисциплинираните водачи отнасят по-високата глоба.

Ако пък автомобилът е откаран на углавен паркинг,  за " услугата " се заплащат 60 лв.. Отгоре на това за всеки час престой се начисляват в допълнение 1,50 лв..  

Ненко Калакунов описа, че всеки месец се подвигат близо 550 автомобила, а дневно на наказателния паркинг на община Пловдив се откарват 23 - 24 нелегално спрени коли.  Приходите в предприятието единствено от тази активност  за 2017 година са 360 000 лв..  Допреди пет-шест години репатрираните коли бяха два пъти повече.  През този интервал, от една страна,шофьорите малко по малко  са почнали да привикват, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават, от друга  -  администрацията  умишлено  е понижила " паяшките " акции, само че е засилила патрулите.  

Репатриране ще се прави освен на огромните улици и булеварди, само че и в регионите, в това число по сигнали на жители, чиито гаражи да вземем за пример са заприщени. Паяците обаче няма да се отзовават на такива сигнали късно вечер и през нощта, тъй като няма по какъв начин да се създадат фотоси. Документацията е наложителна, с цел да не се стига до конфликтни случаи, когато притежателят на репатрирания автомобил  неоснователно упреква чиновниците, че при репатриране колата му е одраскана, изясни Златин Велев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР